Een nieuwe start: de opening van MIJN-werk II -

Een nieuwe start: de opening van MIJN-werk II

4 oktober 2023 - MIJN-werk Heerlen II -

In 2020 begon ons verhaal met de opening van MIJN-werk Heerlen aan de Benzenraderweg 1. Ondanks de uitdagingen die de wereld met zich meebracht tijdens de coronapandemie, waagden Tim, Tom en Dennis de sprong in het diepe. De voormalige mijnschool werd omgetoverd tot een eigentijds bedrijfsverzamelgebouw aan de rand van het centrum. Het succes van MIJN-werk I was geboren.

Het succes van MIJN-werk I leidde tot een groeiende vraag naar uitbreiding. Steeds meer geïnteresseerden wilden profiteren van de uitgebreide voorzieningen die MIJN-werk Heerlen te bieden had. Dus besloten Tim en Dennis om het voortouw te nemen en het pand aan de Ruys de Beerenbroucklaan te verwerven, voorheen bekend als de locatie van Stichting INNOVO. Het gebouw was nog in goede staat, maar had behoefte aan de inspirerende en moderne touch die MIJN-werk Heerlen kenmerkt. Dit markeerde het begin van een nieuwe renovatie.

In juni van dit jaar betrokken de eerste ondernemers en bedrijven MIJN-werk II. Hoewel de locatie al een tijdje in gebruik was, werden er nog enkele finesses aangebracht. Sommige huurders moesten even door de boorgeluiden en klusjesmannen heen kijken, maar met geduld en begrip kwamen we tot een prachtig resultaat. En dat resultaat vierden we op 21 september tijdens een bijzondere officiële opening!

Ruim 300 genodigden, waaronder huurders en hun relaties van MIJN-werk Heerlen (I & II), team MIJN-werk Heerlen, wethouders Jordy Clemens en Martin de Beer, en vele anderen uit ons netwerk, bezochten de opening. Dennis en Tim openden de avond met een persoonlijk welkomstwoord en deelden hun ervaringen tijdens het proces. Wethouder Martin de Beer prees hen als pioniers en benadrukte het belang van hun bijdrage aan de regio.

De avond werd voortgezet met heerlijke hapjes van Petra Bindels, feestelijke muziek van Dj Percy, en een optreden van de muzikale band Miserabel. We ontvingen prachtige complimenten en voelden de betrokkenheid en steun van onze gasten.

Maar er was meer dan alleen feestelijkheid. We wilden ook een bijdrage leveren aan Stichting Leergeld Parkstad, en dankzij de inzet van onze gasten hebben we een indrukwekkend bedrag van €1525,- opgehaald. Namens MIJN-werk Heerlen willen we iedereen bedanken voor hun bijdrage aan dit prachtige resultaat.

De opening van MIJN-werk II was een bijzonder evenement waar we met trots op terugkijken. Nu de rust is wedergekeerd, werken we aan nieuwe plannen voor MIJN-werk Heerlen. Maar we maken altijd tijd voor onze huurders en geïnteresseerden, die met open armen worden ontvangen op onze locaties.

Back to top